WAAR U NIET OMHEEN KUNT

Van Maubeuge tot Aiseau-Presles, via Beaumont, La Louvière en Thudinie, getuigen heel wat monumenten, historische plaatsen of musea van de gruweldaden uit de 1e WO. Deze rubriek nodigt u uit om de geschiedenis te (her)ontdekken met de nadruk op het patriottisme, het belang van de nagedachtenis en de grondslagen van het Europa van vandaag.

Belangrijke punten

Meer infos

14-18 HERDENKINGSCIRCUITS

Onze drietalige FR-NL-ENG geheugenparcours (voor voetgangers, fietsers en wagenbestuurders) maken het mogelijk om op levendige en interactieve wijze (QR Code) verschillende thema's die verband houden met de veldslagen van de Samber te ontdekken : gevechtstactieken, tussenkomst van de burgerbevolking en van het Rode Kruis, tijdelijke ziekenhuizen, omgaan met stoffelijke resten, organisatie van de kerkhoven, enz.
Meer infos

14 - 18 en Val de sambre.

Na Luik en Bergen, vormde onze streek het toneel van hevige gevechten en vaak vergeten menselijke drama's. Alle gemeenten waar de Samber vloeit, van Sambreville tot Maubeuge, hebben een gemeenschappelijke geschiedenis. Tussen 22 augustus en 7 september, hebben zich bloederige gevechten afgespeeld en werden heel wat huizen, boerderijen, dorpjes en bruggen vernield.
Meer infos

Events

Join our many events. You can see the full list on the french event page.

Maison du Tourisme Pays des Lacs (ex-Val de Sambre et Thudinie)

Le projet Sambre Rouge 14-18 est une initiative de la Maison du Tourisme Pays des Lacs (ex- Val de Sambre et Thudinie) et de ses partenaires.

Téléphone

+32 71 14 34 83

eMail

info@visitpaysdeslacs.be
Ouvert 7/7 de 09:00 à 17:00. Jusque 18h00 les week-ends d’avril à septembre.

Adresse

Site des Lacs de l'Eau d'Heure - Route de la Plate Taille, 99 6440 Boussu-lez-Walcourt, Belgique Voir le plan